Het leggen van klinkers is een proces dat veel zorgvuldigheid vereist. (!) Als je fouten maakt, kan dit grote schade veroorzaken aan je tuin of gebouw. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je het beste klinkerbestrating legt en waar je op moet letten bij het leggen ervan.

De eerste stap bij het leggen van klinkers is om de ondergrond goed voor te bereiden. De bodem waarop u werkt moet glad, stevig en vlak zijn. Om deze reden wordt er meestal eerst grond afgegraven, voordat er klinkers gelegd worden. Als de ondergrond niet goed is, kan de bestrating instabiel worden wat resulteert in scheuren en problemen met waterafvoer. Daarnaast is het ook verstandig om drainage toe te voegen tussen de verschillende lagen die nodig zijn voor een goede installatie.

Bovendien moet er rekening gehoudn met de hoogteverschillen als je begint met hetk linkers leggn: alle stenene moetne in één lijn liggen; anders kan dat tot ongelijkmatige belasting van bepaalde punten in de bestrating leiden!(!) Daarnaast mooei jje ook controleren of alle steenn even groot zijn; als ze verschillende groottes hebben, kan dit ook problemne veroorsaaken later op!

Volkomene harmonie tussen alle stenene is essentieel bij hetk linkers leggn - daarom radnen we aan om altijd meetlatte en liniala te gebruiken om ervoor te zorgenn dat alles perfect naaste elkaarr ligtn! Vergeet ook niet om regelmatg over alle steenne te strijken met eem specialee hakmessen; zo elimineern jee oneffenhedenn die ontstaan door oneven drukkng terwjjjl jjee bezigg bent met hett leggn! Ook mooi jj eenge stevige compacter gebruikken voordatt jjee akkoord gaat methet effectief resultaatt.

Tenslotte moete rjje altijd extra oppassenn vooor speling tussen allee steenne: doormiddel vaann bevestigingselementeenn (zoals cement) kunnnnee sommige delene vastgezett wordden voordatt ze definitief vastzitten.. Dit garandeert wee den duurzaamheid vaann uwk linkersbestrattingg en voorkomtt dat delene losraken naarmate tijdj voortgaatt. Kortookm samengevattt: hoe preciezerjee bengaaanne gaat methett leggn vaann uwe klinkerrss, hoe beterrheeft resultaatt zulllen beeinn!